63

Sitter just nu, tro det eller ej, på bussen på väg hem till min kära hemstad. Det satt en lapp på fönstret där det står "WLAN Trådlöst Internet Finns Ombord". Jag plockade upp min stora, klumpiga Dell XPS M1730 som jag höll på med i flera minuter med att få ner i väskan bara därför. Det var ett par dagar sedan jag kom med ett inlägg sist och det är väl dags nu.
Denna helgen blir ganska fullspäckad. Jag bor hos min bästa vän Martin (älskar dig, mannen!)  under hela helgen och vi två kommer ha så roligt som två personer kan ha tillsammans. V börjar fredagkvällen med en liten runda till glasbanken innan vi vandrar hemåt. En liten fotorunda för att föreviga hösten som med alla sina färger kommit till Östersund. Ta med ett par kalla upp till frösöbacken tillsammans med en kamera är vårat sätt att inleda kvällen. Vi fortsätter med en riktig gourmé-middag bestående av ugnstekg fjällöring, kokt potatis och sikromssås. Det vattnas i munnen bara jag skriver det.
Sedan fortsätter vi med lite musik, kanske nått spel, lite poker förmodligen innan vi börjar festandet på rktigt.
Morgondagen är lite oklar, men en sväng på stan hinner vi med, samt att det blir en rejäl fest då också.
Söndagen bjuder förmodligen på onykterhets-bio. (Det ordet kom jag nyss på). Det är då man går på bio, lite lätt onykter.
En tur till Storsjöbadet är också planerat, förmodligen på söndag det också.
Så jag ser verkligen fram emot den här helgen. Har suttit alldeles för många helgen ensam på mina 13 kvadrat i Vännäs utan en enda kompis att vara med. Och förra helgen så tillbringade jag fredag och lördag kväll ute i skogen, på tågspåret någonstans mellan Vännäs och Piteå. Lagom kul.
Men det här kommer bli en helg att minnas.
I just know it =)
NX

Villains

Ännu en vecka av tågkörning är till ända.
Denna dag har inte riktigt gått som jag hade tänkt eller hoppats.
Började med att jag vaknade på överliggningen i Långsele 08:55. Körde hemåt och i dag skulle vi börja med linjeboken när vi körde. Det gick ju sådär, kan jag säga. Missade en infartsignal som visade "vänta stopp" bara för att jag kollade på linjeboken, samtidigt som jag hade ögonen på hastighetsmätaren. Efter fått stopp på tåget ett par meter innan stoppsignalen kom ett tåg mötandes i andra änden av stationen och susade förbi på spåret bredvid.
Efter ha fått en mindre utskällning av handledaren så var mitt körsug slut för den dagen iallafall.
Sen fortsatte den inte så jättemycket bättre.
Har kollat på CSI Mami, Heroes och blir nog lite Prison Break i kväll också.
Sen blir det inget mer.
Släcka ljuset. Lägga sig. Blunda. Hoppas på det bästa.
I'm done.
NXGame

Får alltid lika ont i magen när jag ser den här =P
För alla Saw-älskare:


Redesign

Äntligen vet jag vad det är för låt som jag fått på hjärnan.
Amy MacDonald - This is the life
Tack Sara!
Vad tycker ni om nya designen?


Yours to keep

Veckan är nu till ända och vad har hänt sedan sist? Min första praktikvecka har börjat och slutat och min första tid som lokförare har just börjat. Jag gick ner till stationen i tisdags och träffade min handledare, Lars. En trevlig, lite tystlåten medelålders man, men som verkar helt reko. Vi satte oss i loket, han satte sig vid spakarna och vi rullade iväg mot Ånge. 35 mil, nånting sånt. Efter någon timme efter avfärd och lite småpratande så sade han "Nej, nu ska jag ta fikarast, nu får du köra" och ställde sig upp. Vettskrämd satte jag mig i förarstolen, lade ena handen på gasreglaget, den andra på bromsen och stirrade rakt fram i försök att se alla skyltar och signaler som susar emot en i 100 knyck samtidigt som allt ska in i huvudet, bearbetas, analyseras och konstateras vad det är för något jag ser och hinna reagera därefter.
Det gick väl sådär, kan jag säga men än så länge har jag inte spårat ur. Tåget jag körde dit var ganska kort och lättbromsat. Annat var det min andra tur som var till Långsele. Det tåget var 587 meter långt och vägde ett par tusen ton. Det krävdes två ihopkopplade lok för att man skulle kunna köra framåt men det gick till slut.
Nästa tur blir i morgon natt. Då blir det en långtur till Ånge igen. Kommer fram sex på morgonen och åker hem runt 15 på eftermiddagen. Kommer hem runt 21:30.
Ne, nog med tågsnacket. Jag känner mig extra nördig nu också bara för det. =/
Nu hela helgen så har jag suttit och spelat Age of Empires 3 med Martin på internet. Riktigt roligt är det. Tyvärr så förlorar vi mer än vi vinner, men det är spelandet som räknas. Eller ja...lätt och säga det nu, när man sitter där och man ser hur ens egna soldater som man byggt upp med hårt ihopslitna pengar flyger iväg som en trasdocka och man sitter där och svär.
Har blivit lite osäker på om jag kommer kunna få jobb i Östersund när jag är klar med den här utbildningen. De förare som jag har pratat med har sagt att det knappt finns några lokförare kvar i Östersund. Men om det inte finns några jobb där, vart ska jag då? =/ Då blir nog Ånge närmast, men där vill jag inte bo. Efter att ha bott i Vännäs i ett år så vill jag inte bo i en liten skithåla igen. Jag är inte så hemskt kräsen, men större än Vännäs och Ånge vill jag nog bo. Jag kan gärna tänka mig någon lite större stad t.ex Göteborg, eller varför inte Linköping...? ;) Om jag flyttar så har jag ju inga vänner när jag kommer dit, så då kan jag lika gärna flytta dit jag har vänner. Eller ja....vän. Men det är inte säkert att det finns lokförarjobb i Linköping heller, men men...jag får se närmare på saken. Det dumma är att jag inte får veta vart jag ska bo förrän december. Kursen slutar i januari.
Är så tråkigt att vara själv hela tin. Jag är nog en lite mer social människa än vad jag trodde. Det krävdes tydligen att jag skulle bo i Vännäs i ett par månader för att veta hur det känns att vara ensam. I don't like it. Men har jag gett mig in på ett yrke där man nästan aldrig träffar någon annan människa så får jag se till att jag träffar folk på min fritid istället. Är en mindre omöjlighet när jag bor här i Vännäs eftersom jag känner ingen här, men jag menar senare.
Och snart gäller det att börja tänka ett par månader framåt. Min långa praktik börjar i början av december och slutar i januari. Efter praktiken så har vi bara examinering i en vecka och sedan är vi klar, så jag kommer nog säga upp mitt rum redan i december. Jag kommer inte ha praktiken här i vännäs, så då har jag ingen anledning att ha kvar det. Uppsägningstiden är 1 månad så då får jag nog förbereda det redan nästa månad.
Ska bli riktigt skönt att flytta härifrån. Det är ju inte så hemskt ändå, men jag trivs bättre hemma. Borta bra men hemma bäst.
Nu blir det sängen för min del.
Jag tycker du ska göra detsamma.
Godnatt på er!
NX


Any other world

Jag har fått en låt på hjärnan som jag inte hittar någonstans. Jag vet inte vem som sjunger eller vad den heter. Inte heller hur den går. Jag hörde den när jag satt och åt i dag och det enda jag kommer ihåg från texten är "singing a song". Det är en tjej som sjunger den och den går lite halvsnabbt. Någon som vet vilken jag menar?
I övrigt så har min helg just börjat. I går var det skoldag. Jag började 8:30 och slutade 9:30. Ruskigt jobbig dag. Plus att vi blev bjudna på tårta innan vi fick gå hem. Det enda vi gjorde var att få en liten "journal" som handledaren ska fylla i under praktiken och sedan fick vi lycka till och skoldagen var slut.
I dag sov jag längre än planerat. Jag vaknade 8:55 av att Siv ringde för jag skulle ta hennes rumsnyckel och ge den till en annan klasskamrat på måndag. Jag klev upp, öppnade fönstret, tog nyckeln och gick och lade mig sen igen o somnade om.
Sedan vaknade jag en timme senare av att min kommande handledare ringde mig och pratade lite. Vi bestämde vart och när vi skulle träffas på tisdag. Han önskade mig välkommen och verkade jättetrevlig. Sedan lade jag på och somnade om. Vaknade igen vid 11 av att Linnéa ringde o pratade i ett par minuter. Efter det hade jag tänkt att kliva upp, men jag skulle bara ligga och dra mig en kvart till. 12:05 stod klockan på när jag öppnade ögonen igen och vips så hade jag missat lunchen. Men jag har fått i mig lite mat nu iallafall, så jag svälter nog inte ihjäl än på ett par dagar.
Men som sagt, på tisdag börjar min praktik. Dags att göra det jag har väntat i ett år på att göra, och efter 4 månaders studier av paragrafer, instruktioner och oskrivna regler får jag äntligen sätta mig i ett lok och köra tåg. Men tro inte det är någon efterlängtad dröm eller något sådant, att köra tåg. Jag ser det bara som ett jobb likt vilket som helst fast lite mer välbetalt och kortare studietid än de flesta yrken.
Men det blir nog bra till slut. Jag hoppas jag får göra min sista praktikperiod (som är på 8 veckor) nere i Östersund. Då är chansen betydligt större att jag får jobb där också, och det är det jag siktar på.
I sådana fall så flyttar jag hem till mitt älskade Östersund, mina vänner, min katt och min tomma lägenhet. Det enda jag har att flytta ut mina 65,5 kvadratmeter med är ett par väskor med kläder och en säng. Inga andra möbler, ingen tv och inte ens en gaffel. Så därför funderar jag och min vapendragare, festpolare, blivande ambulanssjukvårdare och bästa vän Martin att slå våra boenden ihop och flytta in i min lägenhet. Då blir det inte lika tomt i rummen, hyran blir billigare och man slipper vara ensam hela tiden, som om man inte var det tillräckligt med sånt  i jobbet.
Men det ligger bara på tanke/planeringsstadiet ännu. Det är många månader kvar innan dess, men med lite tur så. Den som lever får se.
Och med en nystart i livet och med till slut nyinköpta möbler så blir jag sugen på att köpa en stationär dator. Har suttit med den här bärbara i ett halvår nu. Visst, den är ju skitbra, men det är lite bekvämare med en stationär. Man kan byta ut delarna om man vill, eller flytta skärmen längre bak om man tycker den är för nära. Jag plockade ihop en dator av massa lösa delar på datorbutiken.com. Jag tog ett snyggt chassi (själva datorlådan), en 22" skärm, bästa grafikkortet, tangentbord, blu-ray spelare och lite annat smått och gott som man behöver. Runt 16 000:- gick det på. Det är ju hur billigt som helst med tanke på vilka grejor jag valde. Det blir ju knappast det första jag köper, men man kan ju drömma =P Först så blir det ju lite bestick och köksbord. Kanske en soffa, tv, gardiner och lite blommor. Blommor vet jag vart jag ska köpa iallafall. ;)
Och på söndag kommer min goda vän hem från sin semester från Mallis. Hoppas den semestern blev bättre än min. Det kan ju knappast blivit sämre.
Ne, nu är det dags att sova, tror jag. Vi ses en annan dag, en annan tid, en annan plats.
Time to say goodbye.
/NX


Mr. Boombastic

Jag gillar mitt internet.