The End

Detta blir det sista jag skriver innan jag beger mig upp till Vännäs för att skriva examen på min lokförarutbildning. Jag vet inte hur det blir med boende där uppe. Jag har ringt elevkonsulenten Jerry Björn 2 gånger och lämnat meddelande på hans telefonsvar att jag måste ha någonstans att bo under nästa vecka. Så jag får se när jag kommer upp om jag får ett eget rum eller om det är bara är att greppa tag i första bästa spade och gräva mig en snöbivack.
Hur jag tar mig hem vet jag inte heller. Jag fick 3900:- av CSN nu i januari och hade 3800:- i räkningar, så någon tågbiljett hem hade jag inte råd med. Jag har tänkt att vandra ner till tågstationen på lördag morgon eller fredag kväll för att försöka lifta med ett lok ända från Vännäs och ner till Göteborg. En tågresa som bör ta runt 18 timmar eller så. Med vanligt passagerartåg tar det 13 timmar och de tågen går i 160 km/h. Godståg går mellan 90 och 100 km/h, så det är många timmar man får tillbringa på loket. Utan mat. Jag hoppas det är en RC4:a och inte en RC2:a. RC2:orna har nämligen ingen radio...
Jag kommer ta med mig min kamera för att dokumentera mina dagar och det blir nog något blogginlägg som jag får publicera i efterhand eftersom jag inte har tillgång till något internet under min vecka där nere.
Sitter och laddar ner massa filmer nu så jag har någonting att göra då jag inte sitter och pluggar.
Mamma Mia, X-Files: I want to belive, Mirrors, Zack and Miri make a porno, Diary of the dead, Madagascar 2 samt Fast and the Furious: Tokyo Drift blir vad jag får nöja mig med.
Anna ligger bredvid och sover nu och jag ska ta och göra henne sällskap. I morgon ska man upp vid 9-10 tiden och tvätta samt packa och försöka hinna snygga till lite här hemma innan jag beger mig till Centralstationen.
Så tänk en tanke åt mig på onsdag, för då kommer jag sitta från kl 8:30 tills kl 16:00 och skriva tre stora, väldigt omfattande prov gällande ATC, Broms och SÄO. Wish me luck.
Tjipp!
/NX

Here we go

26 dagar har passerat sedan min senaste blogginlägg. Apropå ingenting menar jag. Jag vet att jag har lite dålig diciplin när det gäller att blogga, men men, här kommer iallafall några rader.
Praktiken är nu totalt avslutad. Jag körde mina sista turer nu i januari, mest runt här från den ena bangården till den andra, men även någon tur till Hallsberg hann jag med. På söndag bär det upp till kallhålet Vännäs för examinering i mina lokförarskills, men vad har man för det. Inget jobb iallafall. Jag har skrivit en ansökan som jag ska skicka runt till lite olika ställen här i Göteborg. Jag tar vad jag får. Hyran måste ju betalas och jag har räkningar som inte kan ligga och skräpa.
En födelsedag har kommit och gått och jag är numer 24 år gammal istället för 23. Det känns inte så mycket. Det är väl alltid trevligt att fylla år. Presenter fick jag också. Av pappa och Lena fick jag presentkort på IKEA, av mamma fick jag ett kort, eller snarare ett brev. Av Anna fick jag tre par strumpor med olika motiv, deoderant, duschgel, en snygg t-shirt, choklad, presentkort på HM och ett kortetui. Bara sånt jag behöver =)
När vi flyttade hit så köpte jag och Martin en varsin luftmadrass att sova på. Hans madrass gick sönder några dagar innan han köpte sig en säng. Jag sov vidare på min madrass fram tills i går då min madrass också gick sönder. Det går att blåsa upp den och lägga sig på den, men när man vaknar på morgonen så är det ingen luft kvar, så man ligger på golvet. När det är dags att lägga sig igen så är det bara att blåsa upp dom igen, lägga dom ovanpå varandra och sen skynda sig att somna innan luften går ur.
Min dator har börjat krångla. Det började med att jag skulle koppla in den till tvn för att se på film då hela datorskärmen blev rutig. Små, röd-orangea rutor, ungefär som schackrutor täcker skärmen. Det syns mest om man kollar på vit bakgrund. Jag prövade att installera om drivrutinerna för grafikkortet och avinstallera allt och installera om det. Fungerande icke. Jag formaterade om datorn och installerade om Vista. Hjälpte inte. Jag laddade ner Windows XP och installerade in drivrutinerna igen. Då kunde jag surfa utan att störas av rutorna, men så fort jag startar ett spel så kommer dom fram. Irriterande, men den fungerar iallafall. Köper väl en ny så småningom om något år eller typ...sju.
Vi skaffade ju en katt också, men Martin hade visst utvecklat en pälsallergi så han fick säga upp sig från sitt jobb som djurvårdare samt att Stumpan gick ett mörkt öde till mötes. Men men, vad ska man göra... Vi får satsa på akvariefiskar istället!
Det är flera serier som har börjat dra igång igen. Prison Break och Heroes har gjort sitt säsongsuppehåll men samtidigt har CSI, CSI Miami och CSI New York börjat igen. Efter 1,5 års väntan är Jack Bauer tillbaka i "24" och i morgon har Lost säsongspremiär. Härligt!
Nu sitter Martin och pratar med sin skånska flickvän i telefon. Det blir mycket "Va?" som man säger. Men för oss norrlänningar så är skånska faktiskt inte så lätt att förstå sig på.
Vi syns i februari!
/NX