Reloaded

I fredags satte jag mig vid datorn, kopplade in headsetet i telefonen och slog in numret 0771-340340. Jag förväntade mig att sitta i telefonkö i tio-tjugo minuter innan det brusar till och hör lååångt långt borta med indisk brytning "This is Punjab, how can i help you?", men så var inte fallet denna gång. Istället tog det runt 45 sekunder innan jag hör klart och tydligt: "Välkommen till Dell XPS Premium Support, du pratar med Mattias". Till min förvåning men stora lycka så hade jag kommit till en svensk support här i sverige. Han gav mig några tips på saker jag skulle ladda ner och installera så skulle han återkomma till mig på måndag eftermiddag igen och höra hur det hade gått.
I eftermiddags så ringde denne filur och vi prövade diagnostisera problemet men utan framgång. Då min garanti har gått ut så sade han att vi kör reparationen under konsumentköplagen istället så slipper jag betala någonting. I morgon kommer ett bud och hämtar min dator och två veckor senare kommer den tillbaka med ett nytt, fint och fungerande grafikkort och allt är frid och fröjd i mumindalen igen.
Så på grund av kommande datorbrist så blir detta mitt sista inlägg denna månaden. Visserligen har Martin en dator men jag föredrar att skriva på min egen lilla "Bettan".
Nu väntar popcorn, vin och film innan vi avslutar kvällen med ett par timmars spelande.
Tack för denna månad kära läsare. Vi syns snart igen.
På återseende!
/NX

LaFleur

Slänger upp ett par rader innan helgen hinner komma så kan jag bocka av ännu en punkt på min saker-att-göra-lista. Har inte gjort mycket alls i dag faktiskt. Sett på ett avsnitt av CSI: New York. Avsnittet avslutades med en låt som jag har fått lite på hjärnan men som sprider en skön och härlig feelgood-känsla. Låten heter "Beauty's Running Wild" och gruppens namn är Scars On 45. Finns inte på Youtube men däremot på MySpace.
I morgon har jag tänkt ringa till Dell och plåga dessa vilsna själar tills jag har fått den hjälp som krävs för att min dator ska fungera normalt. Jag har nu skickat iväg TRE mail till detta djävulens företag utan ha fått det minsta respons tillbaka. Jag har diagnostiserat att det är grafikkortet som inte fungerar som det ska och behöver helt enkelt ett nytt. Då dessa arslen till teknisk support inte har svarat på mina mail så har min garanti gått ut. På grund av denna tidsfördröjning så vägrar jag att betala 9500:- som ett nytt grafikkort kostar och tänker därmed tillbringa största delen av min lediga fritid under morgondagen till att ringa till dessa varelser och hoppas vi kommer fram till en lösning som gör att min dator fungerar normalt igen.
Helgen tillbringar jag hos snälla rara söta Anna i Alingsås tillsammans med lite lösgodis och Melodifestivalen. Alltid lika trevligt =)
Nästa vecka har vi turen att få en ny spis. Det är sagt så iallafall. Hur det blir kan vara en helt annan sak. Martin ringde lägenhetsägaren till detta råtthål och förklarade problemet med våran defekta spis. Detta innebär att nästa vecka får vi besök av någon/några som kommer hit och mäter lite innan de sticker iväg och förhoppningsvis återkommer med en ny, fin spis och tar den gamla, fula och defekta plåtlådan med sig. Man får ju hoppas på det bästa.
Jag lämnar er för den här veckan med en liten låt en kompis skickade till mig som fick mig att dra på smilbanden en hel del.
Ha en trevlig helg så hörs vi nog nästa vecka igen.
Over & out!
/NX


Raindrops/Teardrops

Är nyligen hemkommen från en lååång promenad på 13,5 kilometer. Jag tänkte lämna turturduvorna Martin och Sandra ifred en stund och samtidigt se lite av Göteborg, så jag tog på mig joggingskorna, stoppade ner kameran i kameraväskan, slängde remmen över axeln och gick ut genom dörren. Mitt sikte var inriktat på utsiktsplatsen på Ramberget, en bit härifrån. Jag hade en stund tidigare kollat på kartan och såg att det var en fotbollsplan vid vägen där jag skulle svänga, så när fotbollsplanen var passerad så svängde jag höger och förväntade mig ett berg efter en kort stund. Istället hamnade jag på ett torg följt av en park, en parkeringsplats, Lindholmens Science Park, SVT och en järnväg. Efter en timmes promenad hittade jag äntligen mitt efterlängtade berg men det var visst på min...vänstra sida!? Jag hade gått helt fel från första början och hamnat på fel sida om berget. Så det var bara att gå runt klumpen där jag till slut hittade en väg upp. Smalt, kallt, stenigt och halt, men när jag till slut nådde toppen så var det helt klart värt det. Vilken utsikt!
Snabbt upp med kameran *klick klick klick* och ta andan ett par minuter. Man vänder sig om och går en annan väg ner samtidigt som man är lite fängslad över tanken på hur fin denna plats kommer vara på sommaren. Den som lever får se.
Jag tar mig ner från berget, lyckas hitta en spårvagnshållplats och följer spårens riktning åt samma håll som jag ursprungligen kom från.
Jag passerade 3 fotbollsplaner på vägen hem.
/NX