Solsken

Med vana steg klev jag in genom köpcentret Storkens dörrar här i Alingsås och riktade in mig mot Yammy Sushi.
Går fram till kassapersonalen, drar andan och öppnar munnen för att yttra min beställning.
- "Hej! Jag tar en.."
- "Det vanliga?"
- "Ja, precis", svarade jag.
"Det vanliga" i det här fallet är en 12-bitars sushi utan vit fisk och utan tonfisk. Istället tar jag tre avocadobitar och en extra lax. Ingen Miso-soppa men däremot en extra burk soja. Och detta kan hon utantill.
Det märks att man har varit här ett par gånger.

Letade tidigare i dag efter motivationen att träna. Hittade den inte men gick dit ändå. En timme på en crosstrainer, 5 minuter i hantel-hörnan och ytterligare 5 minuter i duschen resulterade att magen skrek tom. Köpte min sushi, promenerade hem och packade upp denna kalla läckerhet. Slog igång lite musik medans jag blandade ihop min wasabi och sojaröra innan jag till slog ner mig framför datorn med en kall pepsi. Ave Maria av Sarah Brightman spelades och jag kände mig helt plötsligt lite äckligt snobb.
Bytte genast till en ful mys-tröja, drog av mig byxorna och satte mig igen iförd endast t-shirt och kalsonger. Bytte låt till lite techno-trance-dunkadunka.
Mycket bättre.

En helt vanlig fredagsmorgon

Vaknade 04:35 av att alarmet ringde. Men jag vaknade inte i min egna mysiga säng, jag vaknade i jobbets. Och inte är den allt för mysig heller. Alldeles för mjuk och täcket heter Mount Everest eller något liknande, så ni kan ju gissa hur lagom temperaturen var där under.
Jag vaknade i min egen svett, som vanligt.
Uppstigning och vinglade ut till toan för att sätta i linser plus besök på klosetten. Sedan ut till orderrummet för plocka ut tågorder för mina tåg jag skulle köra nu på morgonen. Tur 1101 - en dragartur. Dragare = lokala tåg inom Göteborgs bangårdar.
Tre tåg från Sävenäs ner till GB och ensamt lok tillbaka innan jag fick parkera mitt lok i lokstallet och kunde avsluta min dag 07:40 - ca 2 timmar tidigt. En bra dag =)
Trodde jag.

Väl ombytt kollade jag på klockan och såg att den visade 07:50. Jag missade ett pendeltåg precis, men att jag då har en halvtimme på mig tills nästa kommer.
Perfekt, då kan jag gå till Ica och köpa mig ett 10-pack Pepsi Max, tänkte jag.
Väl på Ica kom jag på att det var något mer som skulle handlas också, men att det skulle inte bli så mycket.
Det brukar låta så.
När jag till slut kom till kassan plockade jag upp både Pepsipacket, champinjoner, en platta ägg, över ett kilo frysta bär, yoghurt och rökt skinka. Plus tuggummi, en Red Bull light och en Jolt Cola. Helt energilös på grund av frukostbrist plockade jag även ner en Snickers som jag kunde trycka i mig på tåget hem.
När varorna var betalad och kassen packad såg jag på klockan att jag fick gå med det långa benet före så jag inte skulle missa pendeln, men väl på perrongen fick jag ändå vänta i 10 minuter på grund av försening.
Jävla tåg.

Väl på tåget slog jag mig till slut ner längst inne i ett hörn med min pappkasse, plockade upp mobilen, drog igång lite musik och kände armarnas trötthet av kassbärandet, men kunde iallafall pusta ut.
Efter några minuter började magens kurrande överrösta mina hörlurar så jag lyfte på den otympliga äggplattan som låg överst och såg ner i påsen hur min Red Bull kollade på mig med sitt batteriliknande anlete.
Första klunken var godast, men kände direkt att jag ville ha nått att tugga på. Körde ner handen i påsen igen för att plocka upp min Snickers. Lyfte ur äggplattan för att underlätta men fick inte tag i den. Plockade ur yoghurten och trycke ner handen mellan hallonpåsarna. Var är min Snickers!?
Tankarna for snabbt genom huvudet och jag insåg ganska snart att trots jag minns att jag stoppade ner den i korgen så minns jag inte att jag plockade ner den i påsen.
Satt och småsurade lite resen av vägen hem.
Jag hade iallafall min Red Bull.

Efter någon halvtimme och lite slösurfande på Aftonbladet tittade jag ut och såg ett elverk susa förbi fönstret. Ah, äntligen i Alingsås. Tåget stannade till vid perrongen och samtliga resande reste sig upp och ställde sig framför dörrarna som efter några sekunder öppnades med ett pys. Jag tog på mig handskarna, lade den otympliga äggplattan tillrätta, tog tag i påsens handtag och lyfte.
RIIIIIIIIIIIIIIIITCH!
Först förstod jag inte varför påsen plötsligt blev så lätt. Jag höll ju i handtagen så jag hade ju inte tappat den.
På sätet där jag tidigare satt låg nu yoghurt, champinjoner, skinka och äggplattan låg som ett täcke över alla tre. Resten av varorna lyckades ligga kvar i det lilla som var kvar av påsen.
Svordom efter svordom susade genom huvudet samtidigt som man ville verka lugn inför alla nypåstigna som satt och glodde. Plockade ihop varorna efter bästa förmåga, lyckades få upp allt i famnen och vinglade ut ur tåget, in på bussterminalen för att ta bussen hem, vill ju inte gå hem med det här eländet.
Lagom tills jag kom in genom terminalens dörrar såg jag bussens baklyktor försvinna bakom en buske för att sedan rulla ut på vägen och bort, bort från mig, mina varor och mitt dåliga humör.

Men men, bara att vända på klacken och GÅ hem.
Över parkeringen, övergångsstället, längst vägen, över vägen, bron, vägen igen, övergångsstället och sedan en liten trapp innan jag lyckades få upp låsbrickan, öppna porten och vingla in mot hissen. Tre våningar upp, upp med nycklarna igen, låsa upp dörren och sedan äntligen hemma! Fingrarna värker och armarna skakar, men jag är iallafall hemma!
Förevigade eländet med kameran innan allt packades upp, satte igång tre ägg på äggkokaren och slog mig ner här. I botten på påsen låg kvittot.
Läste igenom efter min Snickers.
Ingen Snickers.
Jag fick iallafall min Red Bull.

 


tvåtusentolv nolltre elva

En kort summering över veckan som gått.
Måndag till tisdag - jobb
Onsdag - Jour.
Torsdag - Avslutade arbetsveckan med att köra ett tåg från Skandiahamnen till Halmstad, för att sedan vända tillbaka med ensamt lok (inga vagnar) och köra det till Varberg där jag lämnade åbäket och hoppade på första bästa tåg tillbaka till Göteborgs Central. Hem och sova 3 timmar för att sedan åka in till Göteborg för två timmars intensivt badmintonspelande med Martin.
Fredag - Klippte mig. Var 3 månader sedan sist.
Lördag - Överraskningsfest för Martin, då han fyllde år tidigare i veckan. Bowling och en kortare utekväll. Roligt!
Söndag - Tvätta.

Tog före och efterbilder på kalufsen i fredags då lockarna föll. Vad tycks?
Nu blir det äggmacka och fesljummen pepsi.
Allt man behöver för att ta sig an en ny, tuff vecka.
Bring it on!


Alive and kickin'

Då var vi här igen. Närmare två år har passerat och mycket har hänt.
Förmodligen för mycket för att ta upp allt här i ett enda inlägg, men vi kan ta det i stora drag.

Jobbade sommaren 2010 på Sävenäs Rangerbangård med befattningen Bangårdsoperatör. Syna och kontrollera last och vagnarna som kopplas isär och ihop till och från nya tåg. Roliga gubbar och gummor som jobbar där, med härlig humor och möjligtvis diskutabla smeknamn, men så är det väl inom den branchen.

I slutet på 2010 fick jag förfrågan att gå vidare inom företaget och sätta min lokförarutbildning till användning. Sagt och gjort så skickades jag och ett gäng andra glada själar upp till Borlänge för uppfrächning av kunskaperna samt inlärning av en del nytt.
Avslutade det året med att övningsköra med handledare och instruktörer för att visa "jag kan själv!"
23:e januari 2011 körde jag min första egna tur. Tåg 5772 från Sävenäs till Hallsberg.

15:e januari flyttade jag hela mitt bohag, slog ihop det med Annas bohag och gjorde det till ett gemensamt hem i centrala Alingsås, inklusive kisse. Balkong ingick, men främst för kissens skull så glasade vi in den när våren kom så hon kunde sitta på balkongen och prata med fåglarna, utan att riskera att falla tre våningar ner och bli ett med asfalten.

26:e mars 2011 var semesterveckorna beviljade och efter ett spontant förslag av Anna så var helt plötsligt en resa till New York bokad. Avresa den 2:a augusti.
Sommaren kom och så gjorde även avresedagen. En hel vecka på Manhattans gator bland cykeluthyrare, fashionabla butiker samt en och annan hemlös. En vecka att minnas för livet, men ifall minnet sviker så lät vi kameran gå varm och slutligen framkallade vi runt 800 bilder som vi fyllde tre hela fotoalbum med.

Mycket kan tilläggas, men jag håller det kort den här gången. Jag slänger självklart upp lite bilder på årens händelser så ni har lite gottigt att vila ögonen på. Själv ska jag sova.

Förresten, om ni tycker att jag ser lite smalare ut så är det för att jag har gått ner 18 kg.

På bangårdenLokförarenFinväderPissenTrioNorrlands...New York!@ Brooklyn BridgeTimes SquareManhattanMuseum of National HistoryBrooklyn Bridge@ Wall StreetSubwayYellow CabTime Square @ kvällenNär hotellet ordnar skjuts till flygplatsen så blir det med limousine.På väg till flygplatsen i våran limoPå återseende... ;)