Tricky Disco

Vaknade ganska tidigt i dag. Redan vid 10:55 så vaknade jag helt av mig själv och trodde självklart att klockan var typ 14 eller något liknande. Men det kan vara skönt att vakna och det är några timmar kvar av dagen, istället för att vakna vid 16 och man går upp och börjar förbereda för middagen direkt.
I går kväll vid 23:55 så ringde en kompis till mig. Han hade varit på krogen med några arbetskamrater men ville göra kväll p.g.a olika anledningar, men personen han skulle sova hos svarade inte i telefonen, så den enda han kom på han kunde ringa var mig. And so he did.
Han tar taxi hit och jag springer ner för att öppna porten och jag möts av en stoooor kram. Han är full o glad o pratsam av sig. =) Vi pratar i någon halvtimme innan han somnar på soffan. När jag vaknar på morgonen så har han stuckit, eftersom skolan börjar vid 08:00.
Satt en hel del i går och pysslade lite med utseendet och designen på min blogg. Gjorde inte så mycket egentligen, men det tog ett tag. Jag gjorde en ny header samt bytte ut bakgrunden. Gjorde bakgrunden fixerad så den inte rör sig när man scrollar. Headern gjorde jag i Photoshop CS2.
Ekonomin är just nu dålig, för min del iallafall. Fick skitlite lön den här månaden. 7400:- Det är ju okej, kan en del tycka, men mina räkningar blev extra höga den här månaden, ca 7600:- Den låga lönen plus tv-licensen och en räkning på tågbiljetter på 1114:- fuckade upp mitt konto rejält. Till råga på det så har jag inte köpt en enda julklapp heller, och i dag är det dan före dan före dan före dopparedan.
Ska jobba i dag. 19 - 04:30. Men jag tror jag får åka in redan vid 16, så jag hinner handla något. Ska inte handla mycket, men Linnéa måste ju få en julklapp eller två.Sen blir det väl QP-middag på jobbet, innan jag börjar jobba.
Kommer komma hem vid 05:00 - 05:30. Blir sängen direkt.
Vaknar nog vid 13:00 - 14:00. Sitter här ett par timmar. Äter middag. Åker till jobbet och börjar jobba 19:00 igen.
Slutar 04:00. Kommer hem vid 05:00. Sängen direkt. Vaknar vid 14:00. Packar. Tar 17:05 bussen till Sveg.
Magen kurrar och låter, så jag ska ta och avsluta nu.
God Jul (om ni inte fått tillräckligt)
NX

"...and i will pull the trigger."

Kom hem från intagningsproven för lokförarutbildningen steg 1, förra veckan. Eftersom förbindelserna Östersund - Vännäs inte är de bästa så blev jag tvungen att åka dit dagen innan och sova över.
Efter ha letar mig fram till skolan och fått nyckeln till rummet jag skulle sova i så kom jag fram till slut. Det var ett ganska litet rum, med ett skrivbord/bord med tillhörande stol. Ett stort fönster utan rullgardin eller persienner, en säng med sänggavel som innefattade två stycken fack, och en garderob. Vid dörren var det en hatthylla, samt dörren till badrummet som innehöll en toalett, en spegel, 3 rullar toapapper, en dusch men inte en enda tvåljävel. Sätta i linser med smutsiga fingrar är en upplevelse, kan man säga.
Vaknade vid 7:30, borstade tänderna, klädde på mig och stapplade sedan ut i kylan för att finna mig någon form av frukost. Det blev ett fik nere vid "innerstan" där affärerna låg, och en sub med kycklingröra och ett glas juice blev min frukost.
Efter den måltiden letade jag mig reda på vart jag skall vara. F-huset i sal F22. När jag satt där utanför och väntade kom en tant som hette Lena, och häntade upp mig till en sal som var en våning upp, där vi fick vårat första prov. Ordförståelse tror jag det hette. Det gick ut på att på en rad stod det två svenska ord. Bredvid orden var det 5 tomma rutor. I första rutan skulle man sätta ett kryss i, om de två orden började på olika bokstäver. I den andra rutan skulle man skriva antalet vokaler det fanns sammanlagt i de två orden. I rutorna 3 och 4 skulle man först kolla vilket ord som var längst, antingen det första ordet, då skulle man skriva i ruta 3, eller så var det ord nummer 2, och då skulle man skriva i ruta 4. Det man skulle skriva i ruta 3 eller 4 var F, (döda ting), L, (länder och landskap) eller D, (djur och växter). I den femte rutan skulle man sätta ett kryss om de två orden tillhörde samma klass, F, L, eller D. Det fanns 37 stycken olika sådana ord och rader, och man skulle göra så många man hann på 8 minuter. Man skulle göra minst 20 för att få godkänt, och jag klarade 18 eller 19, tror jag. Men eftersom jag var så nära så fick jag en chans att göra om det., och den andra gången klarade jag 29!
Fler prov vi gjorde var matematisk huvudräkning. T.ex 3956 x 3. Tal som dessa skippade jag, och gjorde additionstalen istället. Detta prov klarade jag.
Ett annat prov var instruktionsprovet.
Ett exempel:

Multiplicera det första talet med det andra talet från höger räknat. Dividera detta med det tal som står i mitten.
Om svaret är högre än 15, rita då en ring kring det fjärde strecket från vänster räknat på den andra raden nedifrån. Är talet längre än 15, skriv då NEJ under talet 51.

14     9     33     3     22     2     51
 _     _     _     _     _
 _     _     _     _     _   
 _     _     _     _     _   
 _     _     _     _     _

Detta tal och många andra krångliga saker fick man göra, och man hade bara 5 minuter på sig. Hann man inte tillräckligt långt eller gjorde för mycket fel så åkte man ut.
Ett annat ganska enkelt prov men som var stressigt var ett med siffror. Man skulle läsa talet som stod högst upp i en spalt och sedan stryka under samma tal, om det återkom i spalten.
T.ex:
739
593
224
793
739
397
797
739
I denna spalt läser man 739, högst upp, och ser sedan att samma tal återkommer 2 gånger. Dessa 2 gånger ska man då stryka under. Vi fick 3 fulla A4 sidor med dessa, och hade 5 minuter på oss att göra så många man hann. Men detta klarade jag utan problem.
Ett prov inriktade sig på logiska lösningar. Man skulle se en figur som var "ovikt" och sedan skulle lista ut hur figuren såg ut när den var färdigvikt. Liknande det man gör när man mönstrar. No problem!
Ett prov var att man skulle se en bild på en figur, och sedan hitta en figur som ser exakt likadan ut bland 6 andra symboler som nästan ser likadan ut.
Det var flera andra prov vi gjorde, men dessa minns jag inte nu.
Slutligen fick vi skriva ett personligt brev och berätta lite om oss själv, och allra sist fick vi ett personlighetstest med 237 frågor man skulle svara på. T.ex "Jag äter ofta så mycket att jag mår illa" och man skulle kryssa för A, B, C, D eller E, beroende på hur väl det stämde in på mig. Jävligt roligt...eller? När klockan började närma sig 16:15 och började krypa ner mot tjugo över började jag bli nervös. Min buss gick 16:30 och om jag missar den så väntar ännu en natt i Vännäs. När klockan blev 16:22 så tog jag min överfulla väska, min tjocka dunjacka, pälsmössa och sade till Lena att jag blev tvungen att gå. Men alla 237 frågorna var besvarade så var det bara att springa till bussen. Men innan vi började skriva det personliga brevet så sade hon att alla hade klarat sig vidare till steg 2. =) 
Ett par dagar efter jag hade kommit hem så fick jag ett mail där det stod att steg 2 i lokförarurvalet kommer ske den 15:e Januari klockan 16:30 i Umeå.
Det är 3 datorbaserade prov som tar ca 2 timmar plus att man ska sitta i 30 minuter och prata enskilt med en psykolog. Blir nog lite om hur man skulle passa som lokförare, och vad man tycker om att sitta där i ensamheten och köra över människor, renar och en o annan älg.
 Lena hade även pratat in på mitt mobilsvar och sa att om tiden inte passade så bra så kunde jag kanske byta, till tidigare på dagen. Hon kommenterade även att jag gjorde mycket bra ifrån mig, och att jag låg över medel. Jag skulle gissa på att i steg 2 så kommer vi testas på simultanförmåga, koncentrationsförmåga, samt reaktionsförmåga. Men efter alla år av datorspelande så bör inte det vara några problem, tycker jag. Men men, man får se hur det går.
På måndag är det julafton. Åker till Sveg på söndag och kommer fira julaftonen där, tillsammans med Linnéa och hennes mormor och morfar och mor. En stor 4,5 kilos kalkon har vi köpt som vi ska äta. Första gången med kalkon på julbordet för min del, men det blir nog gott skulle jag tro. Den 28:e åker jag och Linnéa till Stockholm för att fira nyår där. Kommer hem den 3:e igen. Vem vet, får se när jag skriver igen. Kan bli nästa år...
Ne, usch vad länge det där lät. Men det är ändå bara mindre än 2 veckor kvar innan 2008.
Orkar inte skriva mera nu. Ögonen kliar av torra linser, och magen kurrar av hunger. Jag har bättre saker att göra än att dega här, så därför avslutar jag nu.
God natt, gute nacht, god jul, merry christmas, felix navidad, joyeux nöel, god morgon, ha den äran och..
Gott Nytt År!

Over and out!
NX
Bilder från Linköping, as promised...


"En påse skridskor...!"

Jag kom hem från en helg full av skoj-skoj i Linköping i måndags morse. Har tyvärr inga bilder just nu att lägga upp, eftersom jag sitter vid fel dator, men jag lägger upp dessa inom en snar framtid. I promise! Vi gjorde inte så hemskt mycket där nere. Sov, vaknade, åt frukost, spelade lite xbox och sedan började på sin första Sofiero. Tre-fyra timmar senare så spelade vi kort, M.I.G., lyssnade på musik, eller körde sönder bilar i Flatout. Hur roligt som helst. Och charader! Har aldrig spelat det förut, men efter ett par burkar så är det bland det roligaste sällskapsspelen jag spelat. Fick en hel del beröm för mina kroppsliga förklaringar till "bastu" och "igloo". När jag försökte göra "hängbukssvin" så var det ingen som kunde. Pff.. =P
Sista kvällen skulle vi cykla in till stan igen, för jag hade glömt mitt leg så vi kom inte in någonstans. Tror det tog längre att cykla in till stan än att gå tillbaka. Men så mycket tror jag inte jag har skrattat på väldigt länge. Vi tappade kedjan 4-5 gånger och cyklade omkull och tappade kedjan igen. Roligt roligt!
Men nu byter vi ämne. Har fått en kallelse till uttagningen för utbildningen i Vännäs. Den är på tisdag nästa vecka klockan 10.00. Och det går ingen buss eller tåg härifrån i rätt tid så jag kommer dit innan klockan 10, så jag får åka dit kvällen innan och sova över, göra provet och sen åka hem igen på kvällen. Är lite nervös, men det ska väl gå bra. Det stod med fet och understruken text att man ska vara utvilad. Så man får väl lägga sig när man kommer dit, vid 21 någonting. Vet förresten inte ens hur jag ska åka dit. Tåg? Buss?
Det är steg 1 som jag ska göra. Det var ett så kallad "papper-och-penna" prov och den började klockan 10.00 och slutade vid 16.00, med rast för lunch. Man får veta på plats om man kommer vidare
till steg 2. Den är i Umeå vecka 2 eller 3, något sådant. Det är liknande ett IQ-test på datorn som man ska göra under ledning av en psykolog. Kommer man vidare därifrån så blir det sista steget, steg 3 som innebär att man ska sitta och prata en halvtimme med en psykolog, kontroll av syn och hörsel, samt en fullständig hälsokontroll inklusive drogtest, som man får betala ur egen ficka. 2500:-. Hur dom hade tänkt att man ska ha råd med det har jag ingen aning. Men det känns ganska långt borta, så jag oroar mig inte så mycket för det just nu.
Men man måste ju försöka iallafall. Jag har inte så mycket förlora, men en hel del att vinna.
Snart är julen här, och man jobbar ganska mycket veckan innan jul. Är ledig dagen innan jul och på själva julafton, men jobbar på juldagen. Hoppas det är lite julstämning när man kommer dit. Tycker vi borde ha lite julmusik i högtalarna, istället för RixFM. Inte lika mycket juligt. Man får väl göra en playlist med ganska många låtar annars finns nog risken att man lessnar ganska snabbt. Men är det jul så är det!
Åker till stockholm över nyår. Biljetterna är betällda och ligger här hemma, dock ännu inte betalda. Gick på 1000:- så det får hamna på nästa lön. Undrar om man får julbonus? Ooo...ne, det tror jag knappast, men man kan ju alltid hoppas =) Min bil är fortfarande inte min. Har inte fått papperna än, och bilen är begravd under ett tjockt snötäcke.
Tror jag börjar bli sjuk igen. Fick ganska ont i halsen i går. Hoppas det inte är halsfluss igen. Då känns det som man har ett stort skärsår i halsen och det går knappt att svälja. Får se hur det känns i morgon.
Orkar inte skriva någe mera nu. Jag lägger upp lite bilder lite senare.
Auf wiedersehen!