Crispy

Det har gått lite mer än 1,5 vecka sedan jag kom hem från Sunny Beach och min rygg är nästan helt återställd.
Själva semestern var ju ganska rolig i sig, men lite väl många bakslag för min del för att åka tillbaka dit. Första natten var vi ute och förfriskade oss och hade det riktigt trevligt. Gick hem vid 2 på natten och lade oss och sov. Vaknade upp morgonen efter och skulle ta lite pengar ur safetyboxen så vi har nått att äta för när vi har legat på stranden och stekt ett tag.
Dessvärre så var safetyboxen redan upplåst och tömd när vi klev upp. Vi letade igenom våra fickor och diverse gömställen och tänkte "hur mycket drack vi i går egentligen? Gjorde vi verkligen av med så mycket pengar?"
Vi kom fram till att det inte alls gick åt speciellt mycket pengar och att vi låste safetyboxen innan vi lade oss, plus att vi hade gömt nyckeln under massa dynor som fungerade som extrasäng. Men till slut kom vi fram till att vi hade haft inbrott i rummet, medans vi låg där inne och sov. Vi tyckte det lät helt sjukt egentligen, men det var den enda anledningen vi hade.
Vi kontaktade guiden för resebolaget vi åkte med (Detur) och berättade våran smått otroliga historia.
Hon pratade med hotellchefen och en av oss fick sitta med och kolla igenom övervakningsfilmen från kvällen innan.
Martin fick äran att sitta och titta 2 timmar på den mestadels svarta skärmen. Efter ha sett oss två dansa loss i korridoren för att hålla den rörelsekänsliga lampan tänd, så man ser vart nyckelhålet är, så såg han när vi till slut kom hem klockan 2 och gick in på vårat rum.
Ungefär en timme senare såg han på filmen att två stycken kvinnliga figurer av storlek XL iklädd långbyxor och huvtröja (det är 25 grader varmt, btw) går raka vägen genom korridoren, fram till vårat rum, och sedan smyger sig in. Tydligen hade vi glömt att låsa dörren till rummet innan vi lade oss och sov, men hur dom där två kunde veta det har vi ingen aning om. Inte heller varför de gick raka vägen till vårat rum, utan att känna på någon annans handtag på vägen. Vi hade inte sagt vårat rumsnummer till någon alls på hela dagen. Hursomhelst...20 minuter senare kommer de ut ur rummet, och ganska självklart 13200:- rikare. De har då sökt igenom rummet i 20 minuter efter nyckeln till safetyboxen. Nyckeln låg förresten 30cm från mitt huvud...lite läskigt.
Guiden hade aldrig hört något liknande under sin tid som reseguide, men hon skrev upp hela historien och vi skulle få en kopia på den hem i brevlådan.
Efter ha ringt till försäkringsbolagen så lät det som vi inte skulle få någon ersättning för våra förlorade pengar, just p.g.a. att vi inte hade låst dörren till rummet och att de fick upp safetyboxen med nyckeln. Om de hade brutit sig in i rummet eller i safetyboxen så var det en sak, men som det såg ut nu så kunde vi lika gärna ha tömt safetyboxen själv och de två kvinnorna som kom till rummet kom dit för att.....ja...ni fattar...och gick 20 minuter senare... (en snabbis =P).
Och detta var då första natten, då hela våran reskassa på sammanlagt 13200:- blev stulen.
Tredje kvällen blev jag av med min mobiltelefon. Jag minns inte så noga vad vi gjorde under den kvällen, men jag måste ha haft med mig mobiltelefonen när vi gick ut (varför jag nu hade det. Gammal vana, antar jag) men när jag kom tillbaka på rummet senare på natten så hade jag ingen mobiltelefon kvar iallafall. Vet ej om jag hade tappat den under natten eller om en ficktjuv har tagit den, men med tanke på våran tidigare incident så gissar jag på det sistnämnda.
Morgonen efter gick jag till Erik och Martins rum och lånade Eriks mobiltelefon där jag fick iväg ett sms till min far och bad honom spärra min mobiltelefon. Fick tillbaka ett sms någon timme senare där jag kunde läsa "Hej Anders! Nu är det klart.". Jag kände mig genast ett par kilo lättare. Innan kunde jag nästan se hur jag fick mobilräkningen i brevlådan och den är tjock som en telefonkatalog.
Nu kan inte semestern bli värre, tänkte man då, men ack så fel jag hade.
Jag hade väl bränt mig lite då och då under dagarna vi låg på stranden och stekte, men inget som jag kände något direkt av. Sedan kom fredagen...
Dagen var som vanligt. Solade, badade och solade igen. Jag smörjde in mig flera gånger lite överallt och lade mig och solade. Sedan när jag öppnade ögonen så hade solen flyttat sig en ganska lång bit. Vi hade alla somnat under bulgariens stekande sol. Jaja, det var inte så mycket mer med det. Vi klev upp och gick hemåt framåt 16-tiden.
Senare på kvällen så brändes min hud så otroligt mycket. Det spelade ingen roll om jag satt, låg eller stod, det gjorde lika ont hela tiden. Plus att jag var helt knallröd och jag frös.
Martin tipsade mig att ta en kalldusch. Sagt och gjort...när jag kom ut ur duschen så skakade mina tänder ganska rejält och hela jag skakade. Jag och grabbarna kom överens om att jag blev hemma den kvällen, medans de gick ut och röjde runt lite på dansgolven och drack öl.
När jag vaknade på lördagsmorgonen så satte jag mig upp och drog med mig lakanet som då satt fast på ryggen.
Jag kollade mig i spegeln och blev alldeles yr av vad jag såg. Ansikte, ögon, armar, rygg och axlar var täckt av brännblåsor av varierande storlek. Största blåsan hade jag på ryggen och såg ut som en äggula.
Jag ringde Erik och Martins rum och sade att min rygg hade blivit värre och att jag förmodligen behövde uppsöka läkare och frågade om de ville följa med. "Ja, visst." fick jag till svar. "Vi kommer ner till 11".
Min otålighet fick mig att gå upp till deras rum vid 10:30 och bankade på deras dörr, men ingen öppnade. Jag stapplade ner till lobbyn och fick syn på en reseguide som var där och hjälpte en norsk tjej som hade brutit benet kvällen innan.
Jag berättade att jag hade bränt mig ganska rejält och att jag ville att en läkare skulle kolla på min rygg.
Läkaren var redan på hotellet och hade hjälpt en annan tjej som var magsjuk. Han och guiden utväxlade några ord och sedan kom han fram till där jag satt och jag sade att jag hade bränt mig. Han lyfte på t-shirten som låg över axlarna och kollade på min blåsprydda rygg. "Oh my god!" utbrast han innan han snabbt lade på t-shirten igen.
Vi gick till mitt rum där jag fick en spruta. Vad han sprutade i är jag lite osäker på, men jag tror det var ibuprofen.
Han kom tillbaka en timme senare och jag fick följa med honom till sin klinik. Erik och Martin hade då lyckats masa sina trötta arslen ur sängen så jag fick med dom också.
Väl på kliniken så fick jag en nål i armen som jag fick gå runt med tills jag åkte hem, en andra spruta i skinkan, och en halv liter dropp för att späda ut mitt blod som hade blivit lite för tjockt p.g.a. brännskadan. Sedan sprayade han på någon bedövningsspray (samma slags spray man kan spruta på petter-nicklas för man ska hålla ut lite längre, sade läkaren), strax innan han tog en sax och började klippa bort min hud. Jag kan säga att bedövningssprayen inte hjälpte speciellt mycket.
Efter ha klippt bort två ganska stora områden hud på min rygg så smetade han in allting i någon olja / vaselinliknande gegga på halva ryggen, hela ansiktet, halsen, öronen, armar och axlar. Han satte på mig en ganska så ful och oattraktiv pappersrock, gav mig en påse med 5 olika mediciner innan han skjutsade oss tillbaka till hotellet.
På söndag morgon kom han till mitt rum igen och skjutsade mig och Erik till kliniken. Väl där fick jag ännu en halvliter dropp, en tredje spruta i skinkan, och ännu mer oljegegg insmetad överallt. Erik hade ont i halsen så han fick med sig en påse med 4 mediciner och en spruta i skinkan han också. Sedan skjutsade han oss tillbaka.
Halv tolv på kvällen / natten kom han och hämtade oss för en sista gång. Där fick jag min sista halvliter inpumpad i armen, blev av med nålen i min arm som jag gått runt med sedan jag kom dit första gången, fick blodprov taget och självklart ännu mera äcklig oljegegga. Sedan satte han på något slags nätbandage så jag skulle kunna ha en tröja på mig när jag åkte hem, innan han hjälpte mig på med en t-shirt. Innan han skjutsade oss tillbaka så ordnade vi med pappersarbetet, reseförsäkringen och liknande. Han fixade så jag inte ens behövde betala självrisken på 1500:-. Riktigt hur han gjorde behöver vi nog inte gå in på =P
4 timmar senare satt jag på flygbussen på väg hem och landade på Arlanda kl 09:20 på måndagsmorgonen. När jag till slut letat mig fram till bagagebandet och min väska så rullade jag sakta bort mot Sky City. Självklart så hamnade jag i en tullkontroll och fick hela väskans innehåll genomsökt och upppackat, bara för att få det nerpackad igen, fast ännu sämre än vad det redan var.
6 timmar senare sätter jag mig på tåget på väg till Östersund, och här sitter jag nu. Eller halvligger, ska jag väl säga, i min systers säng på Frösön. Hon är för tillfället på semester i Frankrike och kommer hem nu på måndag.
Sunny Beach var en upplevelse på både gott och ont, men jag åker nog inte dit igen. Nästa år blir det kanske en dyksemster till Egypten, eller en USA-resa. Jag får se vart min lokförarlön för mig... =)
I morgon blir det nog grillning med Martin (andra gången gillt), förmodligen i samband med intagande av lite bulgarisk sprit, följt av en runda ner på det nyöppnade krogstråket.
I dag var jag på stan och kollade runt lite i butikerna och på stadens gator. Norskar överallt! Fan vad less man blir. Men jag är glad att jag inte jobbar på McDonalds en årstid som denna. Jag tog lite kort på lite allt möjligt, bland annat ett gäng motorcyklar jag stötte på när jag var på väg hem igen. Samtliga bilder har jag lagt ut på min bilddagbok:
http://notrespassing.bilddagboken.se
Dagens bilder har hamnat logiskt nog på 24:e Juli.
Oj så mycket jag har skrivit nu....men jag ville att ni läsare skulle veta min version av semesterresan från helvetet.
Jag ville bara åka bort och ta det lungt ett tag. Slappna av och ha det roligt. Att bli bestulen på hela reskassan, mobiltelefonen och åka hem inlindad i bandage var inte i mina planer när jag satte mig på planet på väg till feststället Sunny Beach.
Nu avslutar jag mitt inlägg. Hoppas ni har haft / får en bättre semester än vad jag hade.
Det är skönt att vara hemma igen.
NX

Arrival

Vet inte direkt hur jag ska sammanfatta hela min resa till Sunny Beach. Jag skulle kunna skriva om allting, men känner mig lite för nere för det nu, så jag lägger in länken till min bilddagbok där alla bilder är upplagda, samt lite filmer vi tagit.
Enjoy.

http://notrespassing.bilddagboken.se

NX






You don’t realize how much you care about someone until they don’t care about you.

Painkillers

Sitter nu i Sky City på Arlanda. Kom från Sunny Beach i morse. Åker aldrig dit igen. Önskar jag kunde säga att jag kommer hem välbehållen men det vore att ljuga. Ingen mobiltelefon har jag heller.
Jag skriver mer under veckan. När jag läkt ihop.
Mors!
NX

Departure

Jag sitter här på Martins rangliga datorstol och tänkte skriva ner några sista ord innan det blir avresa mot Arlanda i morgon kväll, medans Martin står tacksamt och diskar det mindre berg av disk som gror.
Vi har nyss avslutat en riktigt god måltid bestående av halvgrillat kött, sallad och potatissallad. Tanken var att vi skulle grilla, men engångsgrillen ville aldrig riktigt få fyr. 1,5 timme efter antändning så låg vi båda och blåste lungorna ur oss för att få till lite värme under de halvljumna köttbitarna. Det resulterade i att temperaturen blev lite väl hög just på en viss punkt så halva botten smälte bort och en tredjedel av kolen ramlade ut. Vi fick då ta bort stödet på grillen och sätta den direkt på backen, men den resterande kolen var så kall att man kunde ta i den med fingrarna. Efter ha sprungit iväg och hämtat både näver, tändstickor och diverse pinnar av varierande storlek så fick vi till slut en rejäl brasa. Vi hann grilla i ca 10 minuter innan det började regna och vi fick gå in och steka alla bitarna i en stekpanna istället. Men 2 timmar efter antändning fick vi äntligen våran efterlängtade mat!
I morgon kväll vid 20:43 så avgår mitt tåg till Arlanda. Jag kommer fram runt halv fyra på morgonen och flyget till Bulgarien lyfter klockan 10:20. Innan dess så kommer jag få invänta Martin och Erik som kommer vid halv fem, och Forex öppnar 05:30, då vi ska växla in våra hårt inarbetade reskassor. Eller ja, min reskassa är inte hårt inarbetad Jag får ju av CSN. =)
Men det kommer bli en riktigt rolig resa, det är jag säker på. En resa man kommer minnas lååångt framöver.
Skolan har ju ett litet uppehåll nu i 4 veckor. Vi har fått med oss en tjock bunt med papper med frågor vi ska ha gjort innan vi börjar igen, den 4:e Augusti. Men det är inga problem, det kommer hinnas med. Jag har ju tre långa veckor kvar när jag kommit tillbaka som jag kan göra min läxa på.
Jag som trodde jag hade packat min väska färdigt och lagt allt så det precis får plats. Jag har t.o.m. lagt saker inuti simfötterna. Men man måste ju ha ett par badbyxor när man åker ner. Och en ny skjorta. Och nya flip-flops. Och nya linser. Så nu blir det bara att riva upp allt igen och packa om.
Hade en heldag med min syster i dag också. Eller syster och systerson, ska jag väl säga. Lilla Astor får man ju inte glömma. Vi gick lite på stan och köpte simdynor till Astor innan vi åkte till Önsjön och tog oss ett dopp. Det var tyvärr ingen sol i dag plus att det blåste lite, så vi blev inte så långvarig i det kalla vattnet. Men årets utomhusdopp i Sverige är iallfall avklarat.
Vad har den återstående delen av kvällen att bjuda på då? Tvätt! En sista tvättning och torkning av de sista smutsiga kläderna vi vill ha med oss innan de ska packas ner i den redan överfulla väskan, tillsammans med diarrépiller, sandiga snorklar samt en och annan reseförpackning tvättmedel.
Har lite idétorka så det blir ett lite kortare inlägg denna gången, tyvärr utan bilder. Plus att det förmodligen inte kommer något inlägg under veckan eller under nästa helg, eftersom jag förmodligen är för full, eller nere på stranden och solar & badar. Eller både och. =)
Men när jag kommer tillbaka, då blir det nog ett långt inlägg med många bilder, var så säker =)
Goodbye Sweden!
NX