NeXXor Extended

Smeknamn: När jag har ett så är det "nexxor".
Status - Singel
Alldaglig - Hur är man då?
Barn - Har varit en gång
Cab - Skönt på sommaren
Duntäcken - Bara om det är riktigt kallt.
Egoistisk - Inte jag inte!
Frukost - Bara tisdag - torsdag.
Gullig - Not for me to decide
Humör - Ganska glad av mig
Isterband - Jag äter inte sånt som heter nått med "ister"
Joggar - Bara om jag har bråttom
Kalas - Det hade man i lågstadiet
Lång - 184 cm. Jag alltså. Inget annat.
Missionären - Funkar alltid
Njuter - För sällan
O´boy - Ja tack!
Party - I rätt sällskap så
Statoil - "First marry. Then Statoil!"
Romantiker - En dålig en, i så fall
Skeden - Svårt att äta soppa utan..
Tokig - Lite lagomt
Underbar - Nja. Fråga nån annan.
Virrig - Japp!
Xylofon - Aldrig spelat.
Yllesockor - Fotsvett
Zebrarandiga underkläder - Inte min stil
Åskrädd - Så länge det inte är ovanför mitt huvud så går det bra.
Älskar - Mycket. För mycket.
Ödmjuk - *googlar* . . . Ja, vi säger väl det.
Piercing - Två!
Tattos - Inte än
Favoritdrink - Isbjörn. Kommer inte på någon annan god jag druckit...
Drömbil - En fungerande bil
Färg - Svart

Vacuum

Hade tänkt att dammsuga i kväll, men någon har snott dammsugaren. Det får bli att jag får gå upp tidigt i morgon istället och dammsuga. I morgon har vi sista skoldagen på över 2 månader. Vi börjar kl 9 och håller på tills kl 11 ungefär. Jag antar att det blir massa gott fika. Inför våran förra praktik så blev det tårta, så det kanske blir det nu också =)
I dag har jag städat. Har tvättat båda speglarna, skrubbat handfatet, även under. Har skrubbat duschgolvet med svamp och även toaletten har fått sig en omgång, invändigt och utvändigt. Ganska äckligt.
Har ett berg med soppåsar som ska slängas också, men det blir väl lite senare i kväll.
Klassfest i går. Det var roligt. Framåt slutet på kvällen så hamnade "jag har aldrig" på schemat och man fick veta en hel del om sina klasskamrater =P Jag slänger in lite bilder från festen också.
Men nu blir det att gå och se om dammsugaren har återkommit.
/NX


Threequel

Vi fick tillbaka provet i dag. Det gick helt okej. Några slarvfel, men inte bara från min sida (anser jag).
Annars har vi inte gjort så mycket. Tomas gick igenom lite hur ett RC-lok är uppbyggt och lite om dess historna.
I morgon blir det RC hela dagen och klassfest på kvällen. Trevligt trevligt.
Min kväll ser ut såhär: Packa.
Onsdag kväll blir nog städning för hela slanten.
Men det är ingen big deal.
/NX


Traintrip

Tre tvättmaskiner med tvätt håller på att tvättas (i omgångar) och i väntan på det tänkte jag glida in med ett inlägg.
*glider in*
Det återstår 5 dagar för mig här i Vännäs innan jag sätter mig på en buss till Östersund. Ska bli spännande. Fredag kväll blir lite fest hos syrran och söndag kväll blir middag med syster och mor. Annars har jag inga planer. Gå på stan lite på lördan kanske. Knäppa lite kort på hemstaden innan jag flyttar till västkusten.
I kväll blir det mer packning av nytvättade kläder, musiklyssnande och framtidsfantiserande.
I morgon får vi veta hur det gick på provet i broms som vi gjorde i torsdags. Gick det bra så lär ni få se en bild på det. Annars skiter jag nog i det =P
I går drömde jag en riktigt hemsk dröm. Jag var på en båt full med advokater och flyktingar. Plötsligt börjar båten att gunga kraftigt i sidled och jag flyger rakt upp i luften, som skjuten ur en kanon och långt bort från båten också. Sedan faller jag ner mot vattnet, men när jag träffar vattnet så stannar jag inte, utan jag faller fortfarande i samma hastighet rakt ner i havsbotten. Jag tittar upp mot ytan och börjar simma, men jag märker att det går alldeles för sakta. Jag kommer inte hinna. Jag skyndar mig och simmar snabbare och snabbare, men det är fortfarande flera hundra meter upp till ytan. Till slut tar luften slut och jag känner hur lungorna börjar fyllas med vatten. Då vaknade jag. Pulsen låg på 120 minst och man sätter sig upp i sängen, pigg och klarvaken. Aldrig mer en sån dröm!
Nu ska jag återgå till mitt görande av ingenting. Tvättmaskinen ropar på mig nu, hörde jag.
Jag slänger in en bild på vyn utanför mitt fönster denna söndagseftermiddag, samt ett klipp från Bulgarien som har flytit till ytan. Enjoy!
/NX
The Last Universe

Ja, livet tog visst en oväntad vändning. Från att inte veta om jag kommer hamna i Halmstad eller inte så vet jag iallafall nu hur det kommer bli. Och det blir inte Halmstad. Till min stora förvåning och lycka så hamnade jag i Göteborg iallafall. Ibland undrar jag var den där Hornegård håller på med...? Men jag ringde själv till Green Cargo i Göteborg och jag var välkommen att vara där. Personalfördelaren visste bara hur det såg ut fram tills jul, men fram tills dess så gick det bra för mig att vara där.
Min bästa vän Martin var nere i Göteborg i dag för att gå på en intervju inför ett eventuellt och ett förmodat jobb och efter ha gjort några snabba beslut tillsammans så hamnade jag framför datorn så fort jag kom hem och letade upp annonser på lägenheter som hyrs ut i andrahand. Jag skickade numret till Martin och en timme senare är vi inte längre bostadslösa från och med den 1:a december. =D En etta på 38 kvadrat på Hisingen. 2029:- i hyra.
Jag lämnar Vännäs nästa fredag och säger "Hallå Göteborg!" på måndag morgon, den 1:a december.
Det känns som det går bra nu =)
/NX


Rock that beat!

Minusgraderna har kommit tillsammans med snön och man kan inte längre se varken löven eller  lingonen och gympaskorna hamnar på hyllan. Det som en gång var vitt och senare gult har nu blivit vitt och vantarna har tillsammans med mössan och halsduken hamnat längst fram på hatthyllan. Hela helgen har jag tillbringat uppe i Boden (in the shed) hos far. Klassen gjorde studiebesök på driftledningscentralen för tåg i övre Norrland, a.k.a. "Fjärren Boden". Vi blev ledig torsdag, så då passade jag på att stanna kvar där. Kom hem nu i kväll.
I morgon är det måndag, och då ska vi enligt läraren få veta hur det blir med praktikplatserna. Det är fan på tiden. Om 12 dagar flyttar jag härifrån och det vore ju trevligt om man visste vart man hamnade.
Mina förhoppningar låg på Göteborg, men de satte ner foten och sade vänligt men bestämt "NEEEEEJ!!!!!" så då försvann förhoppningarna ganska långt bort. Men läraren sade lite frågandes att med lite tur så fanns det en plats i Halmstad. Då tittade jag på honom och ville egentligen säga "duuuh, jag har ju för fan valt Halmstad som andrahandval!", men istället så sa jag "jag vill vara i Halmstad. Jag har ju sökt dit." Då sade han att då ska väl det gå att ordna. Bäst för han det. Och mig. Jag har inte valt något tredjehandsval.
Fick höra av en klasskamrat att varken Vännäs, Långsele eller Ånge har tänkt anställa någon, så då känns det dumt att ta det som någon slags back-up plan. Där jag har min praktik har jag även tänkt att jobba. Inte Halmstad dock. Får jag praktik i Halmstad så jobbar jag i Göteborg, men det är i stort sett samma sträckor man kör, så.
Men jag skriver i morgon hur det blev. Om det blev "JAAA!" för att jag hamnade i Halmstad, eller ""#@!!¤%%" för att jag inte fick det. Men jag måste hinna hitta boende också. Att dom jämt ska vara ute så jävla sent och fixa dessa praktikplatser. Tror de att det är lätt att hitta ett boende på 13 dagar? Arslen!
Det blir att börja packa ihop mina saker också snart. Fredagen den 28:e November tar jag mitt pick o pack och sticker till Östersund. Stannar där en dag eller max två för att senare sätta mig på ett tåg till.....? Säg det.
För en vecka sedan kom jag tillbaka till Östersund efter att ha varit i Vemdalen och haft roliga 3,5 dagar. Mycket skratt, dans och alkohol. Det var längesedan jag hade så roligt. Lördagen toppade nog det mesta.
Klev upp runt 12-13, som vanligt. Tog någon macka och lite juice till frukost, följt av tre-fyra glas vin och en kall öl i bastun. Stack efter några timmar till after-ski på hotellet och dansade mig svettig till Feejk tillsammans med Martin. Gick efter detta gympapass tillbaka till stugan och småstädade lite och åt lite varmkorv (som vanligt). Efter någon timme trillade det in fem tjejer med McD-veteranen Madde i spetsen. Förfesten höll på i flera timmar och olika människor kom och gick lite nu och då. Minnet är lite svagt på vissa ställen, men jag minns att jag och tre till stod och hoppade i ring samtidigt som vi skrek för full hals till den härliga festdängan "Kung för en dag". Roligaste förfesten jag varit på, tror jag.
Några timmar senare gick jag o Martin ner på hotellet och dansade en och annan foxtrot innan vi avslutade med det "vanliga" dansgolvet. Robbie Williams och "Angels" spelades för fulla muggar och stämningen var total. Den låten hade jag gått och tänkt på under alla dagar vi var där. Några hundra pers stämde in till allsång, likaså Martin och jag. När låten var slut ropade alla "en låt till! en låt till!" och i högtalarna kom "Let me entertain you". Alla skrek av glädje, följt av allsång även på denna låt. När den var slut gick alla bort till jackorna, svettiga och lyckliga (iallafall jag) för att återgå till sina boenden. Jag och Martin vinglade bort till våran stuga skrikandes "and through it aaaaaaaaaaall...." samtidigt som vi försökte ta oss uppför den isiga vägen med våra halkiga skor. Någon tipsade om att vi skulle gå på sidan, där det var grus, men vi mumlade nått om att det inte var nån sport och envisades med att gå där det var som blankast.
När vi väl kommit tillbaka till stugan, blöta och lyckliga så var vi hungriga. Klockan var väl runt halv fyra på morgonen och köttfärssås lät gott. Vi tog upp den stora, frusna 2-kilos förpackningen av köttfärs och hackade loss några väl valda bitar och gjorde oss en riktigt god köttfärssås, med chili i. Någon spaghetti orkade vi inte göra, plus att vi är män. Det är manligt att bara äta kött! =P
När det var sovdags så snodde Tor och Lina min och Martins sängar, och att ligga och skeda med Tor låg inte på min to-do lista för helgen, så vi tog en varsin kudde och lade oss i bastun istället. Det tyckte vi var en bra idé. Men efter ha legat några minuter, och Martin tappat en spritflaska på mig som sedan åkte i golvet, så letade vi nått mjukare. Det slutade med att Martin lade sig under soffbordet, på golvet och jag hamnade sittandes i soffan där jag ganska omgåendes somnade.
Det där var väl en summering av den roligaste kvällen jag varit med om detta året (hittills). Men året är ännu inte slut.. ;)
Nu ska jag packa upp min tandborste och tandkräm och sedan borsta tänderna. Efter det fixar jag en playlist som ska spelas under natten, innan jag lägger mig i min sängkläderslösa säng och inväntar en ny dag, en ny vecka, en ny vinter, och två nya prov som ska avverkas under de närmsta 4 dagarna.
På återseende, och glöm inte vantarna!
Puss på er!
/NX


No Sunshine

Med lite instrumental romantisk pianomusik skriver jag ett nytt inlägg, men utan någon som helst aning om vad jag ska skriva. Snön har ju kommit hit till Vännäs iallafall. Det är inte mycket, men det finns där. Skåningen blev som sagt glad när hon tittade ut genom klassrumsfönstret och såg de vita flingorna dala utanför. Själv mumlade man något helt annat inombords eftersom hälften av alla mina hela skor består av ett par löparskor.
Så då blir det snö i år igen då. Det är väl bäst att passa på att njuta medans det fortfarande finns naturligt tillverkad snö på denna planet.
I dag hade jag tänkt att tvätta lite, så jag har rena kläder att ta med till Östersund och Vemdalen nu till veckan, men det är lite sent att komma på det kl 20:00 på kvällen. Så jag hoppas jag kommer ihåg det i morgon istället.
Sedan blir det packning i morgon kväll, för på tisdag blir det skola och sedan hem och hämta väskan för att sedan gå ner till bussen. Eller väskorna. Jag måste tydligen ta med min dator också, så vi kan spela musik. En viss annan person skulle ta med sin dator, men under gårkvällens bravader lyckades han hälla ut en öl över sin, så den kan man nog inte räkna med att den kommer fungera. Men om jag tar med min och någon jävel spiller EN droppe på min dator, då blir det misshandel!
Jag är skuldsatt i 12 år på grund av den, och är det någonting jag äger som jag är rädd om, så är det min dator, kattpiss!?
Hoppas vi får reda i veckan hur det blir med praktikplatserna. Om jag får praktikplats i Göteborg så är det lite sent att komma 1,5 - 2 veckor innan och försöka hitta någon bostad. Plus att det var ju meningen att Martin skulle ner samtidigt som mig och jobba, så delar vi på en lägenhet, men nu har han tydligen kommit på bättre tankar och har beslutat att stanna kvar i Östersund och jobba ihop lite slantar och sticka ner först i februari-mars, när jag är klar med min utbildning. Men det går väl det också. Hoppas jag inte kommer sitta där i min ensamhet, vilsen i Göteborg på julafton, eller nyårsafton, eller födelsedag. Eller alla tre. Eller ingen. Jag har förhoppningsvis någonstans att vara, men jag kan ju inte räkna med det, jag vet inte hur det kommer gå. Men man kan ju alltid hoppas. Och det gör jag.
På tisdag åker jag ner till Östersund iallafall. På torsdag åker vi till Vemdalen. På söndag åker vi tillbaka till Östersund och jag åker till Vännäs igen på måndag.
Jag tror och hoppas att det kommer bli en rolig helg. Det blir årets sista festhelg för min del och kanske sista festen jag kommer ha på länge, förutom någon eventuell klassfest till. Det är ju praktik när som helst, efter det blir det examen, förhoppningsvis följt av anställning, vidareutbildning och sedan arbete. Men framtiden känns oviss. Det tycker jag inte om.
Nä, jag har suttit i många minuter nu och försöka få till en fortsättning på detta inlägg, men allt jag skriver känns fel.
Nu skiter jag i det här. Vi hörs väl nångång igen.
Fan också!
NX"I feel like shit, but at least i feel something"   -z