The white stuff

I dag kom första snön till Vännäs.
Skåningen blev glad iallafall.

Popcorn

Är hemkommen från Umeå för ett par timmar sedan och är ganska nöjd över dagens inköp. Jag höll summan ganska låg, men ett par t-shirtar fick jag med mig hem från HM, ett paket linser, en burk koffein, ett par fingervantar och tre Ramlösa.
Jag visade upp mina trasiga glasögon för den trevliga tanten bakom disken på Synoptik och hon sade att det var en fjäder inne i skalmen som hade gått av och det var därför den hade ramlat av. Det man kunde göra var att köpa en ny skalm och priset på det låg på ca 200:-. Ett överkomligtpris tyckte jag och hon ringde för att kolla om det fanns på lager. Men min tur för denna vecka gick åt till provet, så självklart fanns det ingen skalm. Den har slutat tillverkas. Så det hon då gjorde var att böja till skalmen så den trycker lika mycket på båda sidorna. De sitter mycket bättre nu och jag kan nog leva med att ha dom så tills jag får råd och köper mig ett par nya bågar och glas. Jag ska nog köpa ett extra par bågar, bara för att ha som extra, ifall de skulle råka gå sönder och de har slutat tillverkats...
Gårdagen har varit lite emotionellt omtumlande, men mina tankar finns hos mina vänner som inte hade lika tur som jag de senaste dagarna. Ni betyder allt! <3
Anywho...jag slänger in bilder på dagens inköp och lite annat gulligt.
Don't let the sun go down on me!
NX


Muse - Invincible


Rocket Man

Klockan är nu ovanligt tidigt för mig att sitta och skriva blogginlägg, men bättre tidigt än sent. Å andra sidan så är jag ändå sen, för det var ändå ganska längesedan jag skrev sist. Det känns så iallafall.
Skoldagen är nu över och helgen har just börjat. I dag har vi inte gjort någonting annat än haft prov. Jajamän...prov i ATC (tågdatorn) och det gick väl rätt okej. Återkommer med det i slutet..
Nu vid midnatt så kommer äntligen mina efterlängtade pengar. Tyvärr så lär de försvinna lika snabbt som dom kom, men några hundralappar bör jag få till övers iallafall. Fick en ovanligt hög mobiltelefonräkning, men vad kan man förvänta sig om man skickar 750 sms =P. Men men, jag får stå mitt kast. Plus att jag ska till Vemdalsforumet i Vemdalen den 6:e November och festa, dansa och ha roligt. Själva inträdesbiljetten kostar 490:- plus lite mat och dryck, men jag ska inte göra av med allt. Jag har ju restskatten på en tusenlapp som ska betalas i slutet på november också. Men det tar vi då. Livet som student är hårt. Och tack vare Siv så överlevde jag den sista helgen också, då mitt bankkonto bara låg på 10:-, så tack Siv!
Nu i eftermiddag ska jag göra nått som jag gör alldeles för sällan. Aldrig faktiskt. Jag ska till ett gym och träna. En klasskamrat frågade om jag skulle med dit och först tackade jag nej. För lat. Men efter hon förklarat vad det fanns för utrustning där, så fick hon mig på andra tankar. Plus att jag skulle behöva träna lite. Så kan jag sticka hem efteråt o duscha o fixa sig, och sedan kan jag njuta av helgen med gott samvete. Inget godis. jag åt godis förrförra helgen, och så finnig jag blev efter den helgen var det längesedan jag var. Så inget godis för mig, jag är söt ändå.
Jag vill fixa håret innan jag åker till Vemdalen också. Gärna klippa det men åtminståne färga det. Jag tycker jag passar bättre i mörkt hår än i ljust, så varför ändra ett vinnande koncept.. =P  Jag hade tänkt att min kära syster skulle hjälpa mig när jag kom ner till Östersund, men hon har tagit sina sjuksköterskekunskaper och stuckit till Norge för att håva in pengarna där, så såvida jag inte vill åka till Oslo för att färga håret så får jag lösa det på annat sätt. Jag har aldrig gjort det själv, så jag vet inte riktigt hur man gör. Eller ja, gör vet jag ju, men jag ser ju inte bak i nacken. Om jag skulle gjort så skulle jag smetat in all färg i hela håret, rört om, väntat i 40 minuter och sedan tvättat ur det. Fast egentligen ska man ju ta i utväxten först, vänta 20 minuter, sedan ta topparna, vänta en kvart till och sedan skölja ut. Vilket i-landsproblem..
Aaah...*sträcker på mig och gäspar* Riktigt trött blev jag nu. Men jag ska ju iväg om 1,5 timme och träna. Hoppas jag får skjuts förresten. Blir så långt att gå annars. *lat*
Det blir inte Östersund jag kommer hamna på min praktik iallafall. Förutom SJ (som inte tar emot KY-elever) så är det bara Inlandsbanan som kör där, och de kör i stort sett bara pendeltrafik, och inte under vinterhalvåret. Men jag skickade ändå ett mail till dom och frågade om de har tänkt att anställa någon inom den närmsta tiden. Fick man något svar då? Nääää. Men kom inte till mig sen när ni går i konkurs för ni inte har några förare och gnäll! Så istället för hemstaden så blir det bortastaden. En vilsen norrlänning på västkusten, närmare bestämt Göteborg. Eller Halmstad. Får jag inte praktik i Göteborg så får jag nog i Halmstad, men jag kommer förmodligen jobba i Göteborg efter praktikens slut. Lite tråkigt kanske, men finns det inte jobb så är det bara att flytta. Men det kommer säkert gå bra. Problemet är ju att hitta boende. Men som jag säger till det mesta...det löser sig nog.
På måndag blir det till att säga upp rummet också. Och internet. Fast internet har jag redan betalat för hela december, men för att slippa få fler räkningar. Jag hoppas jag inte är bunden, men det minns jag ingenting över att jag är. Vore trist i så fall. Att man bor här i 6 månader bara, men måste betala internet för ett helt år.
I morgon hade jag tänkt åka till till Umeå och köpa lite nya linser. Jag har ett par kvar, och dom tänkte jag ha i morgon när jag åker in. Plus att jag kan ju fråga vad det skulle kosta att laga mina glasögon som har gått sönder. Jag vaknade ju en morgon och satte på mig glasögonen, men när jag gjorde det så lossnade ena skalmen och landade i sängen. Jag inspekterade bågarna noga och det var ingen skruv eller något som hade lossnat. Den hade bara släppt från sitt fäste, liksom. Efter ha limmat fast den två gånger så kan jag iallafall ha glasögonen på mig, men på den vänstra sidan så "bär" örat ingenting eftersom skalmen är så lös, så allt trycker på det högra örat. Lite obekvämt och irriterande. Plus att dom sitter snett. Men att skaffa nya bågar är ju inte det billigaste, och speciellt inte när bågarna var så dyra. Plus att jag vill ha tunnare glas. Kanske lika bra att köpa både nya bågar och nya glas...? Men som en fattig student så kan jag ju bara drömma om det. Sånt går på flera tusen. Bara bågarna kostade 1800:- tror jag, plus glas. Totalt runt...5000:-
Bara jag får jobb så fixar sig allt så småningom. Jag känner det på mig...
Nu ska jag byta låt i min playlist, leta reda på träningskläder och göra mig klar.
Jaa, angående hur det gick på provet....
NX"Do you ever feel like breaking down?
Do you ever feel out of place?
Like somehow you just don't belong
And no one understands you
Do you ever wanna runaway?
Do you lock yourself in your room?
With the radio on turned up so loud
That no one hears you screaming
No you don't know what it's like
When nothing feels all right
You don't know what it's like
To be like me
"

November Rain

Jag vet att jag inte borde, men jag har faktiskt inte så mycket annat att göra. Jag vill ju helst inte tappa läsare på min underbart intetsägande blogg så jag tänkte skriva ner ett par rader av vad som föregår hos mig och i mitt huvud.
Skolan har nu börjat och första veckan var slappare än slappast. Vi började först på onsdag kl 12. Slutade runt 15:30. Började 8:30 på torsdag igen och slutade runt 14:30. Och sedan var den arbetsveckan slut.
Det är två veckor kvar tills utbetalning från CSN nästa gång och jag var till affären tidigare i kväll för att köpa mig någon middag för i kväll och i morgon. Återstående saldo på kontot är nu 27 kronor och 40 öre. Det är inte mycket, men jag överlever med största säkerhet. Men jag kommer ta igen det när jag får jobb. Då kommer jag aldrig mer gå runt med tom mage ofrivilligt. Jag har råd att äta både lunch och middag och ändå har pengar över till nästa dag. Det ska bli skönt. Så jävla skönt!
Den här helgen är snart till ända, bara en söndag återstår att genomlida men det ska väl gå bra det också. Jag har ju musik, lite spel, en och annan underbar människa att skriva med (you know who you are), lite filmer och serier att kolla på. Och om ungefär tre veckor är det tänkt att jag åker ner till Östersund ännu en gång för att träffa vänner och lite familj också om jag hinner, för att senare åka vidare till Vemdalen för tre dagars festande i en liten stuga i fjällen. Det blir nog helfestligt. Jag, Martin, Erik, Elson, Victoria, Christoffer, Peter och ....det ska väl vara en till? Vem har jag glömt?
Men det är tre veckor kvar tills dess, nästan fyra, så det är ingen stress. Man hinner nog peppa upp sig lite tills dess. Plus att en god vän fyller år samma dag jag åker. Känns lite sådär, men jag ska iallafall inte glömma bort den. Jag må vara en usel son som inte ens vet hur gamla ens föräldrar är, men mina vänners födelsedagar ska jag då inte glömma bort. Nån måtta får det vara.
Den här helgen har känts mycket bättre än alla andra ensamma helger. Beror nog på att jag har varit lite gladare än vanligt. Eller jag vet inte, det kanske bara är en konstig känsla jag har, men det känns ganska bra iallafall. Framtiden är fortfarande oviss, men jag tror jag vet vart jag ska sikta in mig på nu. Östersund i första hand, som jag tidigare nämnt, men skiter det sig där så stället jag in siktet på västkusten, närmare bestämt Göteborg. Lärarna har sagt att där finns det ett stort behov av lokförare, speciellt på Green Cargo. Vart jag får min praktik är lite diffust de närmaste veckorna, men oavsett vart jag hamnar så kan jag nog jobba i Göteborg när jag är klar. Jävligt tråkigt att Green Cargo inte finns i Östersund. Det finns ju i Ånge, 8 mil söder om Östersund, men jag har inget körkort, eller lust att pendla 8 mil fram och 8 mil tillbaka, så då är det lika bra att flytta helt. Bara man får tag i bostad där nere, men det ska väl gå och ordna på något sätt. I värsta fall får jag väl gå ner till Clas Olson och köpa mig ett tält, pannlampa och en sovsäck. Plus att man kanske finner kärleken där nere.. ;) Man vet ju aldrig, men chansen är ju större där nere än i rövhålan Ånge. (No offence).
Ne, det känns som uppförsbacken börjar plana ut lite nu. Det känns bra.
Har suttit och lyssnat på massa rock och powerballader den här helgen. En riktigt bra genre måste jag säga. Många härliga klassiker, tryckarlåtar och snyftarsånger. Och det är lite förvånande hur många man faktiskt kan. Synd jag inte vore mer musikalisk av mig än vad jag faktiskt är. Det vore ju hur häftigt som helst att kunna spela gitarr som Bon Jovi eller sjunga som Axl Rose. Ne, istället får man sitta här och knäppa fingrarna, stampa takten och sjunga så rutorna vibrerar till bristningsgränsen.
Snart är den stoooora visaren på 12 och den lilla pekaren på 3, så jag ska ta och skriva klart detta inlägg, slänga in lite videos, innan jag borstar tänderna, lägger mig, drar täcket över huvudet och inväntar söndagen med blandade känslor, men med en hel del spänning.
Keep on shining!
NX


No one knows

Sitter här i mörkret med lugn musik i hörlurarna, rullgardinen nerdragen, tvätten i torktumlaren och huvudet fyllt med tankar. Bra. Dåliga. Underbara. Men mest på minussidan, tyvärr. Vet inte varför, men det är väl en sån dag antar jag.
Framtiden känns väldigt oviss just nu. Vet inte vad jag kommer göra om ett halvår. Med lite tur så jobbar jag. Med ännu mer tur så trivs jag. Men jag vet inte ens vart jag kommer bo. Har jag jävligt mycket tur så får jag jobb i hemstaden Östersund, men det är inte säkert. Får jag inte det så känner jag att jag lika gärna börja om på nytt. Ny stad. Nytt jobb. Nytt liv.
Har jag tur så får jag min bästa vän Martin med mig. Annars blir det lite som innan. Ensamt, tomt och tråkigt. Visst, jag har jobb, lägenhet (förhoppningsvis), blomkrukor, gardiner, snygga möbler och en bra inkomst, men hur kul är det när man inte får dela det med någon eller uppleva saker tillsammans.
"Bättre äta gröt tillsammans än fläskfilé ensam."
Har skickat ett mail till Green Cargo och frågat vart de behöver lokförare. Det sägs att arbetsmarknaden skriker efter lokförare. Även kursanordnarna har sagt det. Och arbetsförmedlingen. Då vill jag fan se att det är så också. Jag vill fan se att jag ska kunna ha 5-10 olika ställen jag kan välja att jobba på om jag bara vill.
Första praktiken är slut. 8 veckor skolbänksnötande återstår innan jag börjar min 9 veckor långa praktik. Förmodligen blir den praktiken samma ställe jag kommer jobba på. Det är 2 månader tills dess. Om man bara visste vart man skulle hamna så kunde man börja kolla på lägenheter och liknande. Det går ju inte att komma till en hyresvärd och säga "Hej, jag ska börja jobba nästa vecka och måste ha en lägenhet!"
Denna skolvecka ser lite annorlunda ut än vad de vanligtvis brukar. Den här veckan börjar vi i morgon (onsdag) kl 12 och slutar fredag kl 16. Annars brukar vi börja måndagar kl 12 och sluta torsdag kl 15. Sedan kommer ännu en helg utan någonting att göra. Om det inte är riktigt pissväder som det varit den här helgen så kanske man kan gå ut och ta lite kort eller något.
Det känns som man är i en rejäl uppförsbacke nu. Hade den inte varit så lång så hade man kanske sett när den slutar, men inte då. Då kunde man iallafall kanske se framåt lite lättare och försöka se lite ljusare på tillvaron. Det känns ibland som det går åt helvete för mig, men bra för alla andra. I am sick of it!
Ska se om jag hittar några bilder eller videos att lägga upp, annars skiter jag i det, drar täcket över huvudet och väntar på onsdag.
NX


 


"In the arms of an angel
Fly away from here
From this dark cold hotel room
And the endlessness that you fear
You are pulled from the wreckage
Of your silent reverie
You’re in the arms of the angel
May you find some comfort there"

Goodnight, goodnight

Äntligen fredag. Äntligen ledig. Äntligen klar med praktiken. Men det har inte varit så tråkigt som jag kanske får det att låta. Är lite segt bara att köra tåg mellan 23-02, vila 2 timmar innan man kör tillbaka samma sträcka igen som går som en berg-och-dalbana och inte får någon lön för det. Ska bli skönt med lite nötande i skolbänken i 8 veckor nu efter att ha skumpat runt på järnvägen i norrland. Jag har lyckats att inte köra på något iallafall. Jag har sett 5 älgar däremot och var nära på att köra på 2 barn, men dom klarade sig. Däremot har jag kört lite för fort så tågdatorn (ATCn) har ingripit och tvärbromsat tåget runt sisådär 7-8 gånger. Men annars har det gått bra.
I helgen som var så var jag ner till Östersund och min trogne vapendragare, alkokompis och singstarslyna Martin, som jag bodde hos under hela min vistelse. Jag åkte ner fredag morgon, sov på bussen ner eftersom jag inte fick göra det på natten (tågkörning), och mötte upp honom på busstationen. Vi åkte hem till honom, lämnade grejorna, tog med kameran, några cider, en påse bullar och gick upp till frösöbacken, skålade och bara njöt av det härliga vädret och utsikten.
Vi hade blivit bjudna på massor av fester både på fredagen och lördagen, men vi hamnade bara på en halvdålig fest på fredagen. Vet inte riktigt varför det blev så, men vi hade roligt iallafall.
Vi åt bara gott hela helgen. Ugnsstekt fjällöring med färskpotatis och sikromsås. Oxfilétoast. Glass med varma bär. Inte varje dag man äter så fint, kan jag säga. Och speciellt inte om man är student. Men Martin bjöd på hela helgen. Boende, alkohol, mat och sällskap. Bättre kan man inte ha =)
Vi avslutade helgen med bio (Tropic Thunder), samt en skräckfilmskväll. Boogeyman och Boogeyman 2. Två riktigt obehagliga filmer. Ettan var fylld med "hoppa fram" skräck medans tvåan var riktigt obehaglig hela filmen igenom. Vi låg vakna i ett par timmar efter det och låg och kollade på vardagsrumsdörren, väntade på att Boogeyman skulle komma in genom dörren, slita upp bröstkorgen på en och dra ut hjärtat. Och när man väl somnade så blev det mardrömmar. Men trots mardrömmarna så var det en hellyckad helg iallafall. Nu har man en månad på sig att vila ut innan det bär av till Vemdalen.
Men jaha...nu är man ledig resten av denna fredag, hela lördag, hela söndag, hela måndag, hela tisdag och halva onsdag. Vad ska man göra då? Vädret är ju bara deprimerande så ut vill jag helst inte. Kallt och blåsigt. Bättre vore det om man hade någon att gå ut med. Då kunde man krama sig varm om inte annat.
Jag borde kanske tvätta lite i helgen. Jag har ju ett par byxor från helgen som är allt annat än ren. Men det hinner jag med. Hur länge tar det...en timme? Sen då? Förmodligen blir det en hel del spelande Age of Empires 3 i brist på annat. Kanske någon film? Vad jag har på lager...*kollar*..."What happens in Vegas", "Lost in Translation", "The Fast and The Furious: Tokyo Drift", "Beck - Hämndens Pris" och sist och minst "Beck - Flickan i Jordkällaren". Men kul o sitta här i mitt mörka rum och se på film hela helgen helt själv.
Ne...jag behöver lite sällskap här uppe tror jag. Typ vad som helst. En blivande flickvän (drömma går ju). En vän. En katt. En krukväxt. Snart sitter jag och pratar med mina skor, men det känns ju lite dumt. Dom svarar ju inte på tilltal.
Otrevliga skor.
Nej, nu ska jag ta o ladda upp några utvalda bilder från helgen, samt några andra om jag hittar några passande.
Men har ni en flickvän till övers, eller en krukväxt, så var inte sen att skriva till mig: my_cat_is_cool@hotmail.com
Puss och kram på er!
NX

Sweet darling you worry too much, my child
See the sadness in your eyes
You are not alone in life
Although you might think that you are

So sorry your world is tumbling down
I'll watch you through these nights
Rest your head and go to sleep
Because my child, this is not our farewell
Samtliga bilder finns upplagda på denna adress:
http://notrespassing.bilddagboken.se/p/dayview.html?t=1222380001&id=274956239