Kryptonite

Sitter och laddar ner patch 1.5 till Battlefield 2142, då det vankas ominstallation sedan jag blir utkickad från spelservarna hela tiden. Joe från Kanada tipsade mig om att ominstallera, och så får det bli.
Då filens storlek är 525 MB hinner man slänga upp ett inlägg eller typ..fem.

Hyresgäst med förstahandskontrakt har man hunnit med under tiden sedan mitt senaste inlägg.
Den 11:e april 2008 (tror jag) påbörjade jag min lokförarutbildning. Strax efter kursstart pratades det en hel del om jobb och vart de finns. Göteborg var en stad som i stort sett bara hade inhyrda lokförare, så om det var någonstans det fanns jobb så var det där. Den 21:a april 2008 anmälde jag mig på Boplats Göteborgs hemsida.
I början på november 2009 anmälde jag intresse på en lägenhet som passade mig bra. 28 kvadrat med kokvrå och sovalkov. Hyran låg på 2556:- Ansökningstiden gick ut och strax efter fick jag ett mail om att jag fått erbjudande om att komma på visning. Jag ringde och bokade en tid då jag fick komma och kolla på lägenheten.
Den var lagom stor och fin, med blå-ish tapeter och rätt fräsch vad jag fick intrycket av. Spisen var väl från 1700-talets början, men den hade ugn och var fungerande. Kranen i handfatet var även den av äldre modell, men det rinner väl vatten genom den, eller? Lagom stor hall och sovalkoven var lagom att få in en säng och ett sidobord.
Dagen efter visning, som även var sista svarsdatum, ringde jag upp hyresvärden och meddelade mitt svar (som det stod i mailet att man skulle). Mitt svar var självklart "ja". Den trevliga damen i luren meddelade då att jag var som nummer tre i kö. Den som var nummer två hade tackat nej och den som låg etta hade inte svarat överhuvudtaget.
Då svarsdatumet inte hade passerat bad hon mig att återkomma i början av efterföljande vecka för att veta hur det gick. Kl 10:00 på efterföljande måndag, precis när deras telefontid börjat, ringde jag upp hyresvärden och hörde hur det blev, och till min stora lycka så var resultatet samma som veckan innan. Nr 1 hade ej svarat, nr 2 tackade nej och då återstår nr 3 (jag) som tackade ja. Tjoho!
Efter väntande på kontraktskrivning blev jag äntligen uppringd där jag blev meddelad tid och plats för kontraktskrivning. Den 8:e december skrev jag ner min fula, men ändå min autograf på papperet och här sitter jag nu.

I väntan på att klockan ska slå 12:00 den 4:e januari då jag får hämta mina nycklar, sitter jag och kollar runt på småsaker jag vill dekorera min lägenhet med. Sängbord köksbord, stolar, lampor, soffa, soffbord... Listan kan göras lång, och det kommer den bli också.
På jobbsidan är det däremot ganska dött. Mindre avlidet. Har varit på intervju på If, där Martin jobbar, men tyvärr så gick jag bet där. De tyckte att jag kanske inte var så bra passad för jobbet, med tanke på min utbildning och att de kände att jag inte var en direkt säljpersonlighet så avböjde de min möjlighet att jobba på deras företag.
Men men, det är väl lika bra det. De har rätt i att jag inte är någon säljpersonlighet. Jag har inga problem med att sitta i telefon och lyssna, men jag blir mycket hellre uppringd än att ringer upp. Det är den stora skillnaden mellan säljjobb och kundservicejobb. Blir man uppringd så vill personen i andra sidan luren veta något, eller behöver min hjälp. Om man ringer upp i form av säljjobb så vill de vanligtvis inte ens prata med en. Jag tror det går bra till en början, men vad jag läst om så tär det på psyket efter ett tag. Vissa lyckas, men de flesta slutar nog efter ett år eller två.

Jag var vid Backaplan tidigare i dag och slutförde mina julklappsinköp. På väg därifrån såg jag en kille stå med något block i handen och spanade efter folk.
"Åh nej, en sån där tiggarnisse som vill att man ska ge pengar till barn i Afrika" -tänkte jag och låtsades att ha bråttom. Men icke då, han fick syn på mig och ville få min uppmärksamhet. Mesig som man är vill man inte bara gå därifrån utan vände mig mot honom och gav honom min fulla uppmärksamhet. Det visade sig att denne man inte alls ville ha mina pengar. Han undrade om jag hade tid att pröva en ny bugare på Burger King.
Svullo som man är tackar man inte nej när det bjuds på burgare, så jag svarade artigt på några få frågor innan jag fick träffa en annan person som gav mig ett frågeformulär, en penna, en servett, en mugg med vatten och efter någon minut även en rykande färsk Tender Crisp, som burgaren hette. En friterad bit kycklingbröstfilé på majsbröd, tomat, sallad och majonäs.
Burgaren var helt okej, men jag tillade i mitt formulär att jag gärna hade velat haft en ostskiva på, med lite smak. Gärna mellan kycklingen och bottendelen, så kycklingen inte glider runt på brödet insmord i majonäs, som min gjorde och geggade ner händer och wrap (papperet runt burgaren). Jag åt upp burgaren, drack upp mitt vatten, plockade upp salladsbitarna som låg kvar i papperet, slickade fingrarna, torkade mig runt munnen och slängde mitt skräp innan jag lämnade fram mitt frågehäfte och fick en presentcheck på 66 kronor på valfri Burger King restaurang. Tack för det!

Julen står för dörren så man kommer knappt ut. Men jag har iallafall lyckas pynta min fula lägenhet med två adventsstakar som jag blev sponsrad av min käre svärmor. Tack svärmor!
Jag köpte även en tomteluva på Jysk som jag ska ha på mig under julafton, vilket jag alltid brukar. Då min förra luva är någonstans långt borta var jag tvungen att skaffa en ny, men på Rusta, där jag köpte min förra luva var alla luvor slut. Jag köpte då en på Jysk för 10:-, och med all rätt att den var så billig. Antingen är måtten för den luvan tagen på en dvärg eller så har jag fått vattenskalle under mina 2 år utan luva, för den gick nätt och jämnt ner till öronen, men absolut inte över. Det ser ut som man dragit en strumpbyxa över huvudet och klippt fram ögon, näsa, öron och mun, men det är också allt. På lördag åker jag till Rusta för ett andra försök att inhandla en PASSANDE tomteluva, och då får de fanimej ha fyllt på lagret!
Nu ska jag fylla på mitt glas med lite kall julmust innan jag tar och fördriver mina sista vakna timmar med lite Battlefield 2 innan det blir sängen. I morgon är det möte på AF (igen). Sista veckan nu. You go girl!
/NXKommentarer
Postat av: Martin

så har jag väl inte sagt..de vll ju heldre parata med mig än en strumpförsäljare kan jag ju lova...

sen de flesta på mitt jobb har jobbat över 3 år en del också 7 år..vi är försäkringsförmedlare och jag känner mig inte som en telefonförsäljare.

vart ska du bo fram till den 4 jan?

är det anna som sponsrar med möbler?? :P

ha de

2009-12-15 @ 02:41:14
URL: http://drymartini86.blogg.se/
Postat av: Dan

Grattis till lägenheten! Jag skulle heller aldrig kunna jobba som tele-säljare. Uch o fy! Hatar själv när jag blir uppringd av nån jag inte vill veta av. Det har gått så långt att jag inte svarar på hemtelefon när jag inte vet vem det är. Och på mobilen blev jag till slut tvungen att skaffa hemligt nummer. DET var skönt!

2009-12-15 @ 10:14:26
Postat av: Linnéa

Jag vet vart din andra luva är. I soporna någonstans. Den var i en av jullådorna på mammas vind som vart fukt(blött)skadade :( Typ alla mina julsaker förstördes då också!

Men grattis till lägenheten :D

2009-12-15 @ 12:19:32
URL: http://wisen.blogg.se/
Postat av: loxi

wei uppdatering! fin lägenhet! Hoppas du får nå jobb snart med :) Kram!

2009-12-15 @ 22:10:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback